Search
Search

Spuisluis

Welkom bij Spuisluis. Dit was de naam van het vroegere nieuwsplatform van Stichting ANEMOON voor en door waarnemers. Het is op verzoek weer teruggeplaatst met diverse oudere onderwerpen. Maar je kunt nog steeds informatie aan ons kwijt. Heb je een leuk bericht met foto? Stuur het naar info@anemoon.org en misschien zie je het dan op de website terug!

13

Dit nummer van Zoekbeeld is grotendeels gevuld met informatie over roggen, haaien en hun eikapsels.Stichting ANEMOON en haar vrijwilligers houden via de aangespoelde eikapsels al decennialang nauwgezet het reilen en zeilen van kraakbeenvissen in de Nederlandse delen van de Noordzee in het oog. Uit de bijeengebrachte gegevens over de afgelopen (ruim 100) jaren en vooral uit de monitoringgegevens van het SMP-project, konden meerdere trends worden berekend. Gebleken is dat het slecht gaat met de dieren, ook in onze eigen Noordzee. Uitkomsten van dit onderzoek zijn onder andere gebruikt in het Compendium voor de leefomgeving, uitgebracht door het CBS. Ook de komende jaren zal de focus bij Strandwacht-onderzoek blijven liggen op het monitoren van aangespoelde eikapsels.


Eikapsel van de Vleet Dipturus flossada (foto: PICTAN / ANEMOON)


En voor wie het nog niet is opgevallen: Stichting ANEMOON heeft een nieuwe website (zie pag. 30), waaraan webmaster Niels Schrieken en diverse medewerkers hard hebben gewerkt. Dit was meteen een goede gelegenheid voor een nieuwe look voor het logo. Grafisch ontwerper Jan Johan Ter Poorten paste voor ons het logo en de letters aan, zodat e.e.a. strakker en duidelijker werd. Daarvoor uiteraard onze hartelijke dank!

Download Zoekbeeld 4(1) 2014 pdf hier.
Voor eerdere nieuwsbrieven kunt u hier terecht.

Tekst: Adriaan Gmelig Meyling
Foto: Pictan/ANEMOON


Waardering
Waardering: 1,67(6 stemmen)

Commentaar
  • Zoekbeeld 4(1) 2014

Klik op de foto’s voor grotere plaatjes.

Alle artikelen

Diensten

Weekdieren (EU-Habitatrichtlijn)

Mariene soorten en ecologie

Contact

Stichting ANEMOON
Postbus 29
2120 AA Bennebroek

anemoon@cistron.nl

06-11442009

Back To Top