Search
Search

Spuisluis

Welkom bij Spuisluis. Dit was de naam van het vroegere nieuwsplatform van Stichting ANEMOON voor en door waarnemers. Het is op verzoek weer teruggeplaatst met diverse oudere onderwerpen. Maar je kunt nog steeds informatie aan ons kwijt. Heb je een leuk bericht met foto? Stuur het naar info@anemoon.org en misschien zie je het dan op de website terug!

15

Voor de vijfde keer (2011, 2012, 2013, 2014 en nu) was de stichting ANEMOON met een aantal vrijwilligers deelnemer aan Duikexpeditie van Stichting Duik de Noordzee schoon. Tijdens deze expeditie hebben onze vrijwilligers weer nieuwe en zeldzame soorten gevonden op het Nederlandse deel van de Doggersbank en klaverbank en op de Bruine Bank.

De expeditie is ondertussen een traditie en stichting ANEMOON heeft een belangrijke bijdrage aan het vinden van nieuwe soorten van Nederland. Dit jaar zijn daar bijgekomen de zeenaaktslak de Kristalwitte eiereter (Favorinus blianus), de brokkelster het zwarte sterretje (Ophiocomina nigra) en de witpunt zee-egel (Strongylocentrotus droebachiensis).

Voor meer leesplezier zie een artikel uit de onderwatersport van september 2015: Expeditie Doggersbank 2015 en uit Duiken van november 2015: Noordzee Expeditie Doggersbank

Tekst: Floor Driessen en Niels Schrieken

Waardering
Waardering: 5(2 stemmen)

Commentaar

Klik op de foto’s voor grotere plaatjes.

Alle artikelen

Diensten

Weekdieren (EU-Habitatrichtlijn)

Mariene soorten en ecologie

Contact

Stichting ANEMOON
Postbus 29
2120 AA Bennebroek

anemoon@cistron.nl

06-11442009

Back To Top