Search
Search

Word Duiklocatie beschermer

Adopteer een duiklocatie

Adopteer een duiklocatie

Wil je meehelpen met het monitoren van zeedieren en -wieren? Adopteer dan een duiklocatie en breng vier keer per jaar -in ieder seizoen- een bezoek aan jouw eigen adoptielocatie. Als Duiklocatie Beschermer help je mee met het verzamelen van waarnemingen van onderwaterleven in elk seizoen. Na validataie van de waarnemingen kan met deze informatie de onderwaternatuur beter beheerd en beschermd worden.  

Niet elke duiklocatie ontvangt hetzelfde aantal duikbezoeken per jaar. Ook in de seizoenen varieert het aantal duikbezoeken. Ter bevordering van de representativiteit van de trendberekeningen dient de waarnemersinspanning zo goed mogelijk over de verschillende duiklocaties en seizoenen verdeeld te worden. Als Duiklocatie Beschermer help je mee de waarnemersinspanning te verdelen. Alle duiklocaties zijn beschikbaar voor adoptie, tenzij de locatie hieronder vermeld staat als 'geadopteerd'. Stuur een e-mail naar info@anemoon.org om je aan te melden als duiklocatie-beschermer.

Duiklocaties (geadopteerd) 

Anna Jacobapolder (D-Diving)

Bergse Diepsluis Oesterdam (Mariska Weijmans)

Colijnsplaat Oostnol (Yasmine Strubbe)

Dreischor Gemaal (Nannete Ellen)

Frans Kokrif (Jitte Utens en Mark Doornhein)

Goudzwaard (Souldivers Rotterdam) 

Plompe Toren (Bert Vos)

Slijk Ewijk (Annemieke Muller)

Slijk Ewijk West (Scuba World Arnhem)

Sint Annaland (Duikvereniging The Shark - Arjan van Dreumel)

Springersdiep (Pascal van Acker)

Vuilnisbelt (Karel Metselaar)

Wemeldinge-Oost Linda (Z.V.v.O. Dolfijn)

Wemeldinge-West; Stortstenen (Z.V.v.O. Dolfijn)

Wolphaartsdijk (Peter van Speybroeck)

Zevenhuizerplas Hondenstrandje (Fire divers - Arno)

Zevenhuizerplas Strandgaper (Souldivers Rotterdam)

Zoetersbout (Rob Idema)

Zeelandbrug (Folkert en Janne Bouma - Duikvereniging O.S.C.G.)

Wenslocaties

Klik hier voor overlicht van locaties die ANEMOON graag geadopteert ziet.

Jitte en Mark

Jitte en Mark

Vanuit Arnhem komen Jitte en Mark meerdere keren per jaar naar Zeeland om te genieten van het onderwaterleven. Ze duiken elk seizoen een keer bij Frans Kokrif om de verschillen in het onderwaterleven te zien. Het combineren van hun passie met het beschermen van een duiklocatie zagen Jitte en Mark wel zitten! 

Peter van Speybroeck

Peter van Speybroeck

"In Wolphaartsdijk vind je een overvloed aan verschillende soorten wieren. Onder en temidden van deze wieren wemelt het van leven, met een diversiteit aan bewoners zoals manteldieren, sponsen, neteldieren, kleine kreeftachtigen en visjes. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen".

Z.V.v.O. Dolfijn

Z.V.v.O. Dolfijn

De Zeeuwse Vereniging voor Onderwatersport Dolfijn duikt al jaren regelmatig in de Oosterschelde op de verschillende duiklocaties van Wemeldinge. Lees verder en ontdek waarom Z.V.v.O. Dolfijn meedoet aan de onderwater monitoring voor het MOO van Stichting ANEMOON.

Pascal van Acker

Pascal van Acker

Pascal bewondert de mooie lange strekdam bij duiklocatie Springersdiep aan de noordzijde van het Grevelingenmeer. "Het onderwaterleven bij Springersdiep varieert mee met de seizoenen en er leeft een grote variatie aan zeewieren".

Souldivers

Souldivers

Souldivers Rotterdam heeft een grote passie voor het onderwaterleven. "Naast het opleiden van mensen, dragen we graag onze liefde over voor de onderwaterwereld en het behoud daarvan, de reden waarom we in 2021 twee duikstekken hebben geadopteerd".

Diensten

Weekdieren (EU-Habitatrichtlijn)

Mariene soorten en ecologie

Contact

Stichting ANEMOON
Postbus 29
2120 AA Bennebroek

anemoon@cistron.nl

06-11442009

Back To Top