Search
Search

Word Duiklocatie beschermer

Adopteer een duiklocatie

Adopteer een duiklocatie

Wil je meehelpen het monitoren van zeedieren en -wieren? Adopteer dan een duiklocatie en breng vier keer per jaar -in ieder seizoen- een bezoek aan jouw eigen adoptielocatie. Als Duiklocatie Beschermer help je mee met het verzamelen van waarnemingen van onderwaterleven in elk seizoen. Met deze informatie kan de onderwaternatuur beter beheert en beschermd worden.  

Niet elke duiklocatie ontvangt hetzelfde aantal duikbezoeken per jaar. Ook in de seizoenen varieert het aantal duikbezoeken. Ter bevordering van de representativiteit van de trendberekeningen dient de waarnemersinspanning zo goed mogelijk verdeeld te worden over de verschillende duiklocaties en seizoenen. Als Duiklocatie Beschermer help je mee de waarnemersinspanning te verdelen. Alle duiklocaties zijn beschikbaar voor adoptie, tenzij de locatie hieronder vermeld staat als 'geadopteerd'. Stuur een e-mail naar info@anemoon.org om je aan te melden als duiklocatie-beschermer.

Duiklocaties (geadopteerd) 

Anna Jacobapolder (D-Diving)

Colijnsplaat Oostnol (Yasmine Strubbe)

Frans Kokrif (Jitte Utens)

Goudzwaard (Souldivers Rotterdam) 

Slijk Ewijk (Annemieke Muller)

Springersdiep (Pascal van Acker)

Vuilnisbelt (Karel Metselaar)

Wemeldinge-Oost Linda (Z.V.v.O. Dolfijn)

Wemeldinge-West; Stortstenen (Z.V.v.O. Dolfijn)

Wolphaartsdijk (Peter van Speybroeck)

Zevenhuizerplas (Souldivers Rotterdam)

Zoetersbout (Rob Idema)

 

Pascal van Acker

Pascal van Acker

Over mij

Ik woon in België. Na 25 jaar duiken ben ik gedwongen te stoppen maar de passie voor het onderwater leven is blijven bestaan, en zo ben ik sinds 2017 aan het snorkelen en geef ik mijn waarnemingen door via het MOO. Verder ben ik actief in de Strandwerkgoep Waterweg Noord en in samenwerking met Stichting ANEMOON via het LIMP.  Bij laag water gaan we stenen keren om zo het leven te monitoren. Om de wandelaars en fietsers te laten meegenieten van wat er in de Oosterschelde leeft staan we 6 à 7 maal per jaar in Burgsluis met de Oosterschelde boven water en laten we in aquaria zien wat er leeft in dit mooie natuurpark wat de Oosterschelde is. Alle info is te vinden via de facebook pagina van Oosterscheldebovenwater.

Springersdiep

Waarom Springersdiep? Deze plek trok mijn aandacht omdat er een mooie lange strekdam is die je langs beide zijden kan bewonderen. Er is wel altijd iets aan leven wat je aandacht trekt.

Ligging

Springersdiep is gelegen in het Grevelingenmeer aan de zijde van de Brouwersdam, tussen Goeree en Schouwen –Duiveland. Parkeren kan vlak bij de duik-snorkelstek en via het strandje. Zo kan je het water in.

Duikcondities

Het is een kantduik stek en er is  geen stroming of getij. Omdat er een haven is moet je rekening houden met pleziervaart en surfers. Ook worden er vaak fuiken uitgezet door de beroepsvisserij in de haven, houd daar rekening mee. De bodem bestaat uit zand met hier en daar wat oesterbankjes. De strekdam bestaat uit mooie grote blokken stenen.

Zeepaddestoel (ook wel Bloemkoolkwal; Rhizostoma pulmo)

Onderwaterbiologie

Het onderwaterleven varieert mee met de seizoenen, van naaktslakken tot Driekant kokerwormen, krabben en kwallen. Ook de vissen vinden hier wel een beschut plekje. Er leeft een grote variatie aan zeewieren. Van 0 tot 12 meter diepte tref je het meeste leven aan.

Slanke rolsprietslak (Hermaea bifida) 

 

Vorig artikel Souldivers
Volgend artikel Z.V.v.O. Dolfijn

Diensten

Weekdieren (EU-Habitatrichtlijn)

Mariene soorten en ecologie

Contact

Stichting ANEMOON
Postbus 29
2120 AA Bennebroek

anemoon@cistron.nl

06-11442009

Back To Top