Search
Search

Word Duiklocatie beschermer

Adopteer een duiklocatie

Adopteer een duiklocatie

Wil je meehelpen het monitoren van zeedieren en -wieren? Adopteer dan een duiklocatie en breng vier keer per jaar -in ieder seizoen- een bezoek aan jouw eigen adoptielocatie. Als Duiklocatie Beschermer help je mee met het verzamelen van waarnemingen van onderwaterleven in elk seizoen. Met deze informatie kan de onderwaternatuur beter beheert en beschermd worden.  

Niet elke duiklocatie ontvangt hetzelfde aantal duikbezoeken per jaar. Ook in de seizoenen varieert het aantal duikbezoeken. Ter bevordering van de representativiteit van de trendberekeningen dient de waarnemersinspanning zo goed mogelijk verdeeld te worden over de verschillende duiklocaties en seizoenen. Als Duiklocatie Beschermer help je mee de waarnemersinspanning te verdelen. Alle duiklocaties zijn beschikbaar voor adoptie, tenzij de locatie hieronder vermeld staat als 'geadopteerd'. Stuur een e-mail naar info@anemoon.org om je aan te melden als duiklocatie-beschermer.

Duiklocaties (geadopteerd) 

Anna Jacobapolder (D-Diving)

Colijnsplaat Oostnol (Yasmine Strubbe)

Frans Kokrif (Jitte Utens)

Goudzwaard (Souldivers Rotterdam) 

Slijk Ewijk (Annemieke Muller)

Springersdiep (Pascal van Acker)

Vuilnisbelt (Karel Metselaar)

Wemeldinge-Oost Linda (Z.V.v.O. Dolfijn)

Wemeldinge-West; Stortstenen (Z.V.v.O. Dolfijn)

Wolphaartsdijk (Peter van Speybroeck)

Zevenhuizerplas (Souldivers Rotterdam)

Zoetersbout (Rob Idema)

 

Z.V.v.O. Dolfijn

Z.V.v.O. Dolfijn

De Zeeuwse Vereniging voor Onderwatersport Dolfijn duikt al jaren regelmatig in de Oosterschelde op de verschillende duiklocaties van Wemeldinge.

Onze favoriete stek is Wemeldinge-Oost Linda, een mooi duikgebied rondom een landtong. Je ziet prachtig begroeide basaltblokken en soms ook gebiedsvreemde soorten. Voor ons de rede om deze duikplaats te adopteren.

Voorjaar 2021 heeft RWS de vooroevers van de dijk bij Wemeldinge versterkt. Men heeft er een laag van breukstenen gestort. Om te monitoren hoe deze breukstenen gekoloniseerd worden en hoe zich door de jaren heen op deze breukstenen weer een gevarieerde biotoopbegroeiing ontwikkeld, hebben we duikplaats Wemeldinge-West; Stortstenen in samenwerking met stichting ANEMOON geadopteerd.

Vorig artikel Pascal van Acker
Volgend artikel Peter van Speybroeck

Diensten

Weekdieren (EU-Habitatrichtlijn)

Mariene soorten en ecologie

Contact

Stichting ANEMOON
Postbus 29
2120 AA Bennebroek

anemoon@cistron.nl

06-11442009

Back To Top