Search
Search

Boeken

Basisgids strandvondsten

Basisgids strandvondsten

Het doel van deze gids is een basis te vormen van waaruit je verder kunt kijken. Met veel foto’s en toegespitste beschrijvingen maakt je kennis met de biodiversiteit van het Nederlandse kustgebied.

Zeewieren veldgids

Zeewieren veldgids

Veldgids ZEEWIEREN behandelt meer dan 130 soorten uit de roodwieren, bruinwieren en groenwieren die goed met het blote oog of met een veldloep te herkennen zijn. Rijk geïllustreerd met bijna 600 foto's. 

Schelpen veldgids

Schelpen veldgids

In de Veldgids SCHELPEN zijn meer dan 330 soorten schelpen en weekdieren uit de Noordzee behandeld. De soorten zijn overzichtelijk ingedeeld naar klasse. Geschikt voor beginners en gevorderden.

Atlas mariene weekdieren

Atlas mariene weekdieren

Een atlas voor iedereen die informatie zoekt over levende weekdieren: strandzoekers, schelpenverzamelaars, sportduikers, natuurliefhebbers, waterbeheerders, beleidsmakers, onderzoekers en vrijwilligers.

Pluimdragers en Slijkgapers

Pluimdragers en Slijkgapers

Het boek bevat een namenlijst met ruim 850 namen van alle Nederlandse slakken, tweekleppigen, inktvissen en andere weekdieren. Ook wordt de herkomst en betekenis (etymologie) van de namen behandeld.

 

Ameland Schelpenrijk

Ameland Schelpenrijk

Met deze gids leer je Nederlands rijkste Waddeneiland met andere ogen kennen. Ontdek van alles over de bewoners, geschiedenis, natuur en cultuur en over de bijzondere natuurlijke schatten die op het eiland te vinden zijn. 

Wurgworm watert wat

Wurgworm watert wat

(on-) gerijmdheden over zee- en weekdieren. Een bundel met limericks en andere gedichtjes. De rijmteksten gaan, vaak met een knipoog, over mariene organismen en weekdieren van Nederlands grondgebied. Uitgegeven door Stichting ANEMOON tijdens de coronapandemie in 2021.
 

Een Zee van Mosselen

Een Zee van Mosselen

Een handboek ecologie, bescherming, beleid en beheer van mosselbanken in de Waddenzee. Het boek bevat resultaten van Mosselwad-onderzoek weergegeven voor beleidsmakers, natuurbeheerders, visserijsector en wad-ecologen.

Kruipende huisjes

Kruipende huisjes

Dit boek laat zien hoe divers het leven van de weekdieren in Flevoland is. Naast stippenkaarten, soortbeschrijvingen en afbeeldingen van de soorten, bevat het boek ook een uitgebreide omschrijving van de natuurgebieden in Flevoland. 

Diensten

Weekdieren (EU-Habitatrichtlijn)

Mariene soorten en ecologie

Contact

Stichting ANEMOON
Postbus 29
2120 AA Bennebroek

anemoon@cistron.nl

06-11442009

Back To Top