Search
Search

Word vrijwilliger

Wat is er te doen?

Wat is er te doen?

Stichting ANEMOON coördineert diverse onderzoeksprojecten. Bij al deze projecten ben je als waarnemer van harte welkom! En voor alle projecten geldt dat je zonder voorkennis kan mee doen.

  • SMPHet Strandaanspoelsel Monitoring Project. Voor iedereen die geboeid wil worden door organismen die op het strand aanspoelen.
  • MOOHet Monitoringproject Onderwater Oever: Voor alle duikers die hun duik een extra dimensie willen geven. Door mee te doen aan het MOO ga je veel meer soorten zien.
  • BES: Het project voor duikers, weekdierzoekers die actief willen zijn in het Nederlandse Caribische gebied,
  • PIMPPurperslakken Inventarisatie en Monitoring Project. Een leuk project voor mensen die een paar keer per jaar bij laagwater actief willen zijn in de getijdezone. En de manier om in dat gebied tal van dier- en wiersoorten te zien, terwijl je toch maar één soort – de Purperslak – echt goed hoeft te kunnen herkennen. 
  • LIMPLitoraal Inventarisatie Monitoring Project: Voor iedereen die wieren en dieren in de getijdenzone wil zoeken.
  • KORMet een sleepnet (kor) vanaf het strand organismen vangen om te zien wat er voor de kust leeft en daarvan de aantallen te volgen.
  • ANMHet Atlasproject Nederlandse Mollusken is een project voor liefhebbers van weekdieren (slakken, tweekleppigen en inktvissen). Ook waarnemingen van heel gewone weekdieren zijn zeer welkom!
  • HabSlakMonitoring en inventarisatie voor land- en zoetwaterslakken die streng beschermd zijn via de Europese Habitatrichtlijn. Voor wie wil zoeken in oevervegetatie en boerenslootjes en voor wie het leuk vindt om strooiselmonsters uit te zoeken.
  • LESSBijeenkomsten en instructieprogramma's om soorten te leren kennen en in aanraking te komen met projecten van Stichting ANEMOON.

Nog wat onzeker?

Wandel dan eens mee met de ‘strandwachters’ van het Strandaanspoelsel Monitoring Project (SMP), of duik eens mee met waarnemers van het Monitoringproject Onderwater Oever (MOO), of vaar mee door een moerasgebied om met deelnemers van het Atlasproject Nederlandse Mollusken (ANM) te zoeken naar bijzondere slakken. Of meld je aan voor een cursus of  instructiebijeenkomsten in het kader van het LESS-project. Een mailtje aan info@anemoon.org is genoeg. 

Diensten

Weekdieren (EU-Habitatrichtlijn)

Mariene soorten en ecologie

Contact

Stichting ANEMOON
Postbus 29
2120 AA Bennebroek

anemoon@cistron.nl

06-11442009

Back To Top