Search
Search

Waarnemingen doorgeven

Duiker of onderzoeker in het getijdengebied?

  • Ben je duiker of snorkelaar (MOO-waarnemer) of onderzoeker in het getijdengebied (LIMP-waarnemer),  geef je waarnemingen dan door via het ANEMOON-portaal

Strand- en weekdierwaarnemingen

Als je geen duiker bent of niet meedoet aan LIMP of SMP maar je hebt wél gelet op meerdere soorten op één locatie, één traject of in één km-hok, dan kun je die waarnemingen het beste doorgeven via de streeplijstmodule van Stichting ANEMOON op Verspreidingsatlas.nl. Voor je naar de streeplijst-module gaat moet je wel eerst even inloggen.

Een streeplijst heeft als voordeel dat je waarnemingen van alle waargenomen soorten snel en efficiënt in één keer kan doorgeven. Zo wordt alles van een bepaald moment en van een bepaalde locatie bij elkaar gehouden. Streeplijsten maken het mogelijk om verspreidingstrends waar te nemen. De- streeplijsten zijn ook beschikbaar in de NOVA-app.

Losse waarnemingen

Losse waarnemingen kunnen worden doorgeven via:

Het doorgeven van losse waarnemingen is vooral handig als:

  • - het om een bijzondere soort gaat en je hebt verder niet op andere soorten gelet.
  • - als je een goede foto hebt.
  • - als je niet 100% zeker bent van de determinatie, maar je hebt wél een foto gemaakt. Je waarneming wordt aan de hand van een foto altijd gecontroleerd (gevalideerd) door een expert (validator).

Landslakken-project: Duik in een struik

Om de twee jaar vragen we mensen speciaal te kijken naar een twaalftal landslakken. Zie hier voor meer informatie en het
downloaden van de waarnemingskaartjes en poster.

Vragen over waarnemingen

Heb je vragen of ben je niet zeker van je waarneming maar heb je wel een foto gemaakt, plaats die dan op onze Facebook-pagina. Je krijgt snel antwoord. Heb je een foto gemaakt van een soort waarover je niet zeker bent, vraag dan eerst aan iemand van ANEMOON om welke soort het gaat. Dit kan het gemakkelijkst via onze Facebook-pagina.

Waarnemingen doorgeven

Waarnemingen doorgeven

Wat heb jij gezien? Laat je waarneming niet verloren gaan! Er zijn verschillende methoden en platforms waarmee je jouw waarnemingen kunt doorgeven. We hebben deze voor je op een rijtje gezet.

Word vrijwilliger

Word vrijwilliger

Duik in de wereld van de onderwaternatuur! Wil je de schoonheid van mariene flora en fauna en land- en zoetwaterweekdieren ontdekken? Word dan vrijwilliger bij Stichting ANEMOON.

Steun ANEMOON

Steun ANEMOON

Steun Stichting ANEMOON door een donatie te doen en maak een verschil voor de onderwaternatuur. Uw bijdrage helpt bij het in stand houden van onze monitoring projecten en educatieve activiteiten.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, activiteiten, artikelen en waarnemingen! Schrijf je in voor Zoekbeeld en Zeevonk.

Agenda

Agenda

Van duiken en snorkelen tot natuur op het strand en in de getijdenzone. Ga mee met een excursie en leer over week- en zeedieren, wieren en hun leefomgeving.

Word duiklocatie beschermer

Word duiklocatie beschermer

Wil je met jouw waarnemingen bijdragen aan natuurbescherming? Adopteer dan een duiklocatie en help mee met het monitoren van de onderwaternatuur.

 

ANEMOON-dag

ANEMOON-dag

De landelijke ANEMOON-dag is dé dag voor natuurliefhebbers die duikend waarnemingen doen, strand-aanspoelsel tellen of weekdieren inventariseren. Ook als je dit nog niet doet maar wel overweegt, is deze dag dé kans om je te laten informeren.

Donaties

Diensten

Weekdieren (EU-Habitatrichtlijn)

Mariene soorten en ecologie

Contact

Stichting ANEMOON
Postbus 29
2120 AA Bennebroek

anemoon@cistron.nl

06-11442009

Back To Top