Search
Search

ANEMOON-portaal. Handleiding

 

(Concept versie 17-8-2020). Deze pagina is nog inbewerking. 

Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord of klik op registeren om een account aan te maken.

 Nieuw bezoek  

Voor het invoeren van een nieuw bezoek klik op de knop Locaties en nieuw bezoek (naast de knop uitloggen).

 1. Selecteer bij MOO of LIMP voor welk project je waarnemingen wilt invoeren.
 2. Selecteer vervolgens de regio en selecteer daarna een (duik) locatie. Hierna kun je op de knop aanmaken bezoek klikken.
 3. Nu zie je het bezoekformulier, vul hier de details van je bezoek in.
 4. Links onderin je scherm, onder bezoekformulier, vind je de knop logboekgegevens. Hier kun je, indien gewenst, gegevens van je duik invullen.
 5. Onder de knop logboekgegevens vind je de knop telformulier. De soortlijsten staan standaard op kort (knopje in het felblauw rechts boven elke soortgroep). Je kunt, indien je een uitgebreide lijst wenst voor een bepaalde soortgroep, op het knopje lang drukken. Daarnaast is het mogelijk de soortgroep op uit te zetten als je deze (nog) niet wilt invullen. Het MOO-portaal onthoudt je voorkeur en zal bij een volgend bezoek voor elke soortgroep het type lijst openen (uit, kort of lang) welke je voor het laatst gekozen hebt. 
 6. Op het telformulier staan alle soorten standaard op ‘?’, hetgeen inhoudt dat je niet hebt gelet op deze soort of dat je onbekend bent met de soort. Vervolgens kan je kiezen voor de volgende vier opties:
  • 0 (Nul):  als je wel op de soort hebt gelet maar deze niet hebt waargenomen.op een soort maar deze niet hebt waargenomen
  • Z (Zeldzaam): als je van de soort 1 t/m 9 exemplaren of kolonies hebt waargenomen,
  • A (Algemeen) als je van de soort 10 t/m 99 exemplaren of kolonies hebt waargenomen
  • (Massaal) als van de soort 100 meer exemplaren of kolonies hebt waargenomen.
 7. De hokjes ‘Z’, ‘A’ of ‘M’ kleuren blauw als je deze geselecteerd hebt.
 8. Voor het tonen van soortinformatie klik aan de rechterkant van je scherm op het ballonnetje ‘i’ en je wordt doorverwezen naar de soortpagina.
 9. Als je zeker bent dat je een bepaalde soort hebt waargenomen die niet op het MOO-portaal staat dan is deze waarneming voor stichting ANEMOON natuurlijk ook belangrijk. Daarom kun je onderaan het telformulier een bijschrijf soort invoeren. Selecteer ‘soort’ en begin de naam van de soort in te voeren, de soort verschijnt al zodra je de eerste paar letters hebt ingevoerd. Selecteer het juiste stadium en de juiste aantalsklasse. Klik op waarneming toevoegen en de soort wordt toegevoegd aan je telformulier onder het kopje bijschrijf soorten.
 10. Wanneer je klaar bent met het invullen van de soortlijsten klik je op de knop bezoek gereed (te vinden onder de knop telformulier, links onderin je scherm) en vervolgens klik je op de button bezoek gereed welke je nu midden in je scherm ziet.

 

 

W ijzigen bezoek

 1. Klik op de knop Mijn waarnemingen. Hier vind je de startmap MOO. Klik op het plus teken (+) om de map uit te klappen.
 2. Selecteer op dezelfde wijze de regio, de locatie en de datum van het bezoek waarin je wijzigingen wilt invoeren.
 3. Klik op de knop bezoek heropenen (te vinden onder de knop telformulier, links onderin je scherm). Het bezoekformulier, je logboekgegevens en het telformulier zijn nu weer toegankelijk.
 4. Voer de gewenste wijzigingen in.
 5. Wanneer je klaar bent met het invullen van je wijzigingen klik je op de knop bezoek gereed (te vinden onder de knop telformulier, links onderin je scherm) en vervolgens klik je op de button bezoek gereed welke je nu midden in je scherm ziet.    

  

 

 

Diensten

Weekdieren (EU-Habitatrichtlijn)

Mariene soorten en ecologie

Contact

Stichting ANEMOON
Postbus 29
2120 AA Bennebroek

anemoon@cistron.nl

06-11442009

Back To Top