Search
Search

Waarnemingen doorgeven

Geef je waarneming door!

Geef je waarneming door!

Duiker of onderzoeker in het getijdengebied?

Strand- en weekdierwaarnemingen

Als je geen duiker of niet mee doet aan LIMP of SMP en je hebt gelet op meerdere soorten op één locatie, één traject of in één km-hok dan kan je waarnemingen het beste doorgeven via de streeplijstmodule van Stichting ANEMOON op Verspreidingsatlas.nl. Voor je naar de streeplijst-module gaat wel eerst even inloggen.

Het voordeel van streeplijsten is dat waarnemingen van alle waargenomen soorten op een bepaald moment en een bepaalde locatie bij elkaar worden gehouden. Streeplijsten maken het mogelijk om verspreidingstrends waar te nemen. Deze streeplijsten zijn ook beschikbaar in de NOVA-app.

Losse waarnemingen

Losse waarnemingen kunnen worden doorgeven via:

Het doorgeven van losse waarnemingen is vooral handig als:

  • het om een bijzondere soort gaat en je hebt niet op andere soorten gelet
  • als je een goede foto hebt.
  • als je niet 100% zeker bent van de determinatie, maar je hebt wél een foto gemaakt. Je waarneming wordt aan de hand van een foto altijd gecontroleerd (gevalideerd) door een expert (validator).

Landslakken-project: Duik in een struik

Om de twee jaar vragen we mensen speciaal te kijken naar een twaalftal landslakken. Zie hier voor meer informatie en het
downloaden van de waarnemingskaartjes en poster.

Vragen over waarnemingen

Heb je vragen of ben je niet zeker van je waarneming en maar je hebt wel een foto gemaakt, plaats die dan op onze Facebook-pagina. Je krijgt heel snel antwoord. Als je een foto hebt gemaakt van een soort waarover je niet zeker bent, vraag dan eerst aan iemand van ANEMOON om welke soort het gaat. Dit kan je het gemakkelijkst doen via onze Facebook-pagina. Je krijgt dan snel antwoord. 

Diensten

Weekdieren (EU-Habitatrichtlijn)

Mariene soorten en ecologie

Contact

Stichting ANEMOON
Postbus 29
2120 AA Bennebroek

anemoon@cistron.nl

06-11442009

Back To Top