Search
Search

 

Terug

Handleiding SMP-webapp

Stap 1

Meld eenmalig je strandwacht en traject aan door een e-mail te sturen naar info@anemoon.org. Graag de naam van de strandwacht, de afstand (km) en het begin- en omkeerpunt vermelden. Nadat je aanmelding is verwerkt, is je groepstraject te zien in de SMP-webapp.

Stap 2

Registreer eenmalig op www.anemoon.org en log in om de webapp te kunnen gebruiken.

Stap 3

Stel (eenmalig) je voorkeursinstellingen in bij MIJN INSTELLINGEN. Bijvoorbeeld: om de soortenlijsten te gebruiken zonder tekst en foto's zet Toon foto's en tekst bij dieren en planten in de webapp uit door het schuifje op het gele kruisje te zetten.

De standaardlijst staat standaard aan, hierin staan de soorten waar minimaal op gelet moet worden tijdens de strandwacht. Indien gewenst kan gebruik gemaakt worden van de uitgebreide lijst, deze bevat een aantal extra soorten. Heb je soorten gezien die niet in de SMP-webapp staan, geef dan bij de groep 'Bijschrijfsoorten' je waarneming door (zie stap 7).

Stap 3

Druk op + VOEG NIEUW TRAJECT TOE. Druk vervolgens op het pijltje bij TRAJECT en selecteer je groepstraject. Vul de lege velden. Vul het aantal deelnemers en een contactpersoon in bij DEELNEMERS en druk op TOEVOEGEN.

Stap 4

Je groepstraject is nu actief, te zien aan de rode tekst. Loop na je strandwacht alle soortgroepen langs. Heb je een soort niet gezien, dan hoef je niets op te slaan. In de database worden deze waarnemingen als nulwaarneming geregistreerd.

Kies bij elke soort de juiste categorie. Bij tweekleppigen kan je bijvoorbeeld kiezen uit doublet, met vleesresten of ter plaatse levend. Let op: ook bij de soortgroepen tweekleppigen en slakken wordt enkel vers materiaal gemonitort. Losse/oude kleppen en lege huisjes kan je indien gewenst als bijschrijfsoort toevoegen (zie stap 7).

Geef de geschatte aantallen door met + en –. Druk op SAVE om je waarneming op te slaan. Heb je niet op een soort gelet, bijvoorbeeld omdat je de soort niet kent, kies dan de klasse 'Soort?'. Heb je wel op de soort gelet maar niet op het aantal kies dan de klasse 'Aantal?'.

Stap 5

Pas je waarnemingen eventueel aan in MIJN WAARNEMINGEN. Het is niet nodig om de locatie in te stellen want de locatie en afstand van je strandwacht traject zijn al bij Stichting ANEMOON bekend. Druk op AANPASSEN om eventuele wijzigingen op te slaan.

Stap 6

Waarnemingen worden ook onder elkaar getoond per bezoek. Ga naar MIJN BEZOEKEN en druk op het pijltje naast het bezoek in de zijlijn voor het overzicht.

Stap 7

Ben je klaar met het doorgeven van waarnemingen? Ga naar MIJN BEZOEKEN en druk op het potloodje. Vink onderin het vakje EINDE INVOER TRAJECT WAARNEMINGEN aan en druk op AANPASSEN.

Bijschrijfsoorten in de SMP-webapp invoeren

Heb je soorten gezien die niet in de SMP-webapp staan, geef dan bij de groep 'Bijschrijfsoorten' je waarneming door. Ga naar MIJN WAARNEMINGEN om daar de soortnaam aan te passen naar de soort die je hebt gezien. Vul bij opmerkingen de juiste hoedanigheid in. Je kan hier eventueel ook een foto van je waarneming toevoegen. Druk op de knop Aanpassen om je waarneming (met foto) op te slaan.

 

Diensten

Weekdieren (EU-Habitatrichtlijn)

Mariene soorten en ecologie

Contact

Stichting ANEMOON
Postbus 29
2120 AA Bennebroek

anemoon@cistron.nl

06-11442009

Back To Top