Search
Search

 

Terug

Handleiding SMP webapp

Stap 1

Meld eenmalig je groep en traject aan door een e-mail te sturen naar info@anemoon.org. Nadat je aanmelding is verwerkt, is je groepstraject te zien in de SMP webapp. Log in op www.anemoon.org om de webapp te kunnen gebruiken en ga naar MIJN BEZOEKEN.

Stel (eenmalig) je voorkeursinstellingen in bij MIJN INSTELLINGEN. Om de soortenlijst te gebruiken zonder tekst en foto's zet Toon foto's en tekst bij dieren en planten in de webapp uit door het schuifje op het gele kruisje te zetten. 

Stap 2

Druk op + VOEG NIEUW TRAJECT TOE

Stap 3

Druk op het pijltje bij TRAJECT en selecteer je groepstraject. Vul de lege velden. Vul het aantal deelnemers en een contactpersoon in bij DEELNEMERS en druk op TOEVOEGEN.

Stap 4

Je groepstraject is nu actief. Geef je waarnemingen door. Kies bij elke soort de juiste categorie. Bij tweekleppigen kan je bijvoorbeeld kiezen uit losse klep, doublet, met vleesresten of ter plaatse levend.

Geef de geschatte aantallen door met + en –. Druk op SAVE om je waarneming op te slaan. Heb je een soort niet gezien, dan hoef je niets op te slaan. In de database worden deze waarnemingen als nulwaarneming geregistreerd. Heb je niet op een soort gelet, bijvoorbeeld omdat je de soort niet kent, kies dan de klasse 'Soort?'. Heb je wel op de soort gelet maar niet op het aantal kies dan de klasse 'Aantal?'.

Stap 5

Pas je waarnemingen eventueel aan in MIJN WAARNEMINGEN. De locatie hoef je niet in te stellen want de locatie en afstand van je traject is al bij Stichting ANEMOON bekend. Druk op AANPASSEN om eventuele wijzigingen op te slaan.

Groepswaarnemingen worden keurig onder elkaar getoond worden per traject. Ga naar MIJN BEZOEKEN en druk op het pijltje naast het traject in de zijlijn om je groepswaarnemingen in een overzicht te zien.

Stap 6

Ben je klaar met het doorgeven van waarnemingen? Ga naar MIJN BEZOEKEN en druk op het potloodje. Vink onderin het vakje EINDE INVOER TRAJECT WAARNEMINGEN aan en druk op AANPASSEN.

Bijschrijfsoorten in de SMP-webapp invoeren

Heb je soorten gezien die niet in de SMP-webapp staan, geef dan bij de groep 'Bijschrijfsoorten' je waarneming door. Ga naar MIJN WAARNEMINGEN om daar de soortnaam aan te passen naar de soort die je hebt gezien. Je kan hier eventueel ook een foto van je waarneming toevoegen. Druk op de knop 'Aanpassen' om je waarneming (met foto) op te slaan.

 

Diensten

Weekdieren (EU-Habitatrichtlijn)

Mariene soorten en ecologie

Contact

Stichting ANEMOON
Postbus 29
2120 AA Bennebroek

anemoon@cistron.nl

06-11442009

Back To Top