Search
Search
Doe mee met Stichting ANEMOON

Doe mee met Stichting ANEMOON

Meedoen is niet moeilijk. Iedereen kan helpen: af en toe zelf eens wat waarnemingen doorgeven of meedoen aan een monitoring- of inventarisatieproject. Deelnemen aan inventarisaties of zelf activiteiten organiseren, gegevens analyseren, rapporten maken of leuke artikelen schrijven voor Zoekbeeld (het nieuwsblad van Stichting ANEMOON).

Vaak horen we: “Sinds ik meedoe aan projecten van ANEMOON, heb ik geleerd veel beter te kijken. Nu beleef ik de natuur intenser. Nu pas besef ik dat ik steeds weer duik in een wereld vol wonderen.”

Je kunt meedoen op meerdere manieren:

Waarnemingen doorgeven

Duiker of onderzoeker in het getijdengebied?

  • Ben je duiker of snorkelaar (MOO-waarnemer) of onderzoeker in het getijdengebied (LIMP-waarnemer),  geef je waarnemingen dan door via het ANEMOON-portaal

Strand- en weekdierwaarnemingen

Als je geen duiker bent of niet meedoet aan LIMP of SMP maar je hebt wél gelet op meerdere soorten op één locatie, één traject of in één km-hok, dan kun je die waarnemingen het beste doorgeven via de streeplijstmodule van Stichting ANEMOON op Verspreidingsatlas.nl. Voor je naar de streeplijst-module gaat moet je wel eerst even inloggen.

Een streeplijst heeft als voordeel dat je waarnemingen van alle waargenomen soorten snel en efficiënt in één keer kan doorgeven. Zo wordt alles van een bepaald moment en van een bepaalde locatie bij elkaar gehouden. Streeplijsten maken het mogelijk om verspreidingstrends waar te nemen. De- streeplijsten zijn ook beschikbaar in de NOVA-app.

Losse waarnemingen

Losse waarnemingen kunnen worden doorgeven via:

Het doorgeven van losse waarnemingen is vooral handig als:

  • - het om een bijzondere soort gaat en je hebt verder niet op andere soorten gelet.
  • - als je een goede foto hebt.
  • - als je niet 100% zeker bent van de determinatie, maar je hebt wél een foto gemaakt. Je waarneming wordt aan de hand van een foto altijd gecontroleerd (gevalideerd) door een expert (validator).

Landslakken-project: Duik in een struik

Om de twee jaar vragen we mensen speciaal te kijken naar een twaalftal landslakken. Zie hier voor meer informatie en het
downloaden van de waarnemingskaartjes en poster.

Vragen over waarnemingen

Heb je vragen of ben je niet zeker van je waarneming maar heb je wel een foto gemaakt, plaats die dan op onze Facebook-pagina. Je krijgt snel antwoord. Heb je een foto gemaakt van een soort waarover je niet zeker bent, vraag dan eerst aan iemand van ANEMOON om welke soort het gaat. Dit kan het gemakkelijkst via onze Facebook-pagina.

Vorig artikel Word vrijwilliger

Donaties

Diensten

Weekdieren (EU-Habitatrichtlijn)

Mariene soorten en ecologie

Contact

Stichting ANEMOON
Postbus 29
2120 AA Bennebroek

anemoon@cistron.nl

06-11442009

Back To Top