Search
Search

Agenda

Datum: 7-10-2022 20:00 - 9-10-2022 17:00 Exporteren evenement
Adriaan Gmelig Meyling
/ Categorieën: Agenda, Anemoon

MOO-cursus weekend

MOO-cursusweekend voor duikers (7-9 oktober 2022)

Van vrijdag 7 t/m zondag 9 oktober organiseren Stichting ANEMOON en de Biologische Werkgroep een MOO-cursus in de Koebel in Burgh-Haamstede.

Tijdens dit cursusweekend zal je veel leren over het herkennen van de dieren en wieren die je onderwater tegen komt. Ook leer je hoe je die waarnemingen kan vastleggen. Zo gaan je waarnemingen nooit verloren en dragen ze bij aan het Monitoringproject Onderwater Oever (MOO). De kennis uit het MOO draagt bij aan de bescherming van de onderwaternatuur.

Tijdens een viertal lezingen leer je de soorten van de MOO-lijst herkennen. Er is gelegenheid om 4 duiken te maken. De waargenomen soorten kan je vervolgens bespreken met de ervaren begeleiders. Tevens leer je hoe je gemakkelijk de waarnemingen invoert en beheert op het MOO-portaal.

Of je al eerder MOO-waarnemingen hebt doorgegeven, of dat het helemaal nieuw voor je is, het belooft een leerzaam weekend te worden. Uit ervaring kunnen we zeggen dat het vergroten van je soortenkennis en meedoen aan het MOO, het duikplezier vergroot!

Locatie en verblijf: We verblijven vanaf vrijdag 7 oktober (20:00u)  t/m zondag 9 oktober (16:30u) in de groepsaccommodatie ‘De Koebel’, Zandstraat 5 in Burgh-Haamstede. Ontbijt en lunch op zaterdag en zondag worden verzorgt, alsook het avondeten op zaterdag.

Kosten:  95 euro per persoon over te maken op NL30 INGB 0006560075.

Aanmelden: Stuur een e-mail met je naam naar biologischewerkgroep@gmail.com onder vermelding van ‘MOO-weekend’. Na betaling ben je ingeschreven als deelnemer en ontvang je een e-mail met verdere informatie.

Printen
86

Diensten

Weekdieren (EU-Habitatrichtlijn)

Mariene soorten en ecologie

Contact

Stichting ANEMOON
Postbus 29
2120 AA Bennebroek

anemoon@cistron.nl

06-11442009

Back To Top