Search
Search

Anemoonlocaties

GoogleMaps
  • Collapse
  • Close
Locatie
  • Collapse
  • Close

Anna Jacobapolder Noordzijde

 

Ligging

Anna Jacobapolder ligt ver achterin de Oosterschelde op Sint Philipsland. Klik op het P icoon op de kaart voor de routebeschrijving. Om aan de noordzijde van de oude haven te duiken ga je bij de steiger ten noordoosten van de oude haven te water. De afstand tot de parkeerplaats is 200 meter. Klik op het Duiker icoon voor meer informatie over de instap. 

Onderwaterlandschap

Zwem in noordoostelijke richting met de kant aan je rechterschouder. De aflopende wand is mooi begroeid met oesters, zakpijpen, sponzen en zeewieren. Vanaf 10 meter diepte wordt de ruimte tussen de oesterrifjes en zandvlakten steeds groter.

Duikcondities

Zout water. Geringe stroming doordat Anna Jacobapolder relatief diep achterin de Oosterschelde is gelegen. Het zicht onderwater varieert tussen de 2 en 6 meter.

Duikervaring

Geschikt voor beginnende en gevorderde Oosterschelde duikers.

Gevaren

Maak geen vrije opstijging in verband met de vaargeul. Bel bij nood 112. Het Duikmedisch Centrum van de Koninklijke Marine is te bereiken via (0889) 50 14 17, optie 1 voor spoedgevallen.

Faciliteiten

Horeca gelegenheid aanwezig. Van maart tot en met oktober is er tevens een mobiel toilet aanwezig. Dichtstbijzijnde vulstation SubOceanServices op 14 km afstand in Oud-Vossemeer, Molenweg 29.

Alternatieve MOO-locaties

Als je wilt dat je MOO-duik statistisch belangrijker wordt is MOO-locatie Anna Jacobapolder Noordzijde een goede keuze. Waarnemingen van deze locatie zijn zeer welkom.

Faunavoorspelling

Welke soorten kom je tegen op deze MOO-locatie? Wat is de waarschijnlijkheid om een bepaalde soort te zien? Wanneer is de kans het hoogst om een specifieke soort te zien? Raadpleeg de Faunavoorspelling en ontdek de antwoorden op je vragen. 

Filtertips: Zoek een soort door het veld 'Soort' in te vullen bij de filterinstellingen. Voer bijvoorbeeld 'zeepaard' in bij soort, en gebruik ‘contains’ (bevat) als filteroptie. Selecteer de huidige maand bij 'Maand' en pas opnieuw de filter ‘contains’ toe. Zo krijg je inzicht in de kans om een Kortsnuitzeepaardje te spotten in de huidige maand. Wil je meer details over een specifieke soort? Klik dan op de link naar de soorteninformatie.


Project: MOO
Gebied: Oosterschelde
Nabij: A. Jacobapolder
Locatienummer: 6135
Adoptiestatus: Vacant

Contact

Stichting ANEMOON
Postbus 29
2120 AA Bennebroek

anemoon@cistron.nl

06-11442009

Back To Top