Search
Search

Anemoonlocaties

GoogleMaps
  • Collapse
  • Close
Locatie
  • Collapse
  • Close

Gorishoek de Blokken

 

Ligging

Op het eiland Tholen, vlakbij Scherpenisse, vind je de MOO-locatie Gorishoek De Blokken. Er is voldoende parkeergelegenheid boven aan de dijk bij Brasserie de Zeester. Vanaf hier wandel je 140 meter noordwaarts langs de dijk en kies je de eerste trap naar het water. Bij laagwater loop je ongeveer 200 meter door het slik.

Onderwaterlandschap

Wat deze locatie bijzonder maakt, zijn de indrukwekkende veenblokken die prachtig begroeid zijn. De bodem vertoont hier een steile afloop tot 25 meter (hoogwater).

Duikcondities

Zout water. Het zicht varieert van 1 tot 5 meter en is op z’n best met aflandige wind. Houd rekening met krachtige en wisselvallige stromingen. Het wordt sterk aanbevolen om enkel tijdens het tij van laagwater te duiken, vanwege de wandeling door het slik.

Duikervaring

Geschikt voor ervaren stromingsduikers.

Gevaren

Vermijd vrije opstijgingen en de ruimten onder de veenblokken vanwege instortingsgevaar. Bel bij nood 112. Het Duikmedisch Centrum van de Koninklijke Marine is te bereiken via (0889) 50 14 17, kies optie 1 voor spoedgevallen.

Faciliteiten

Ruime parkeerplaats boven aan de dijk bij Brasserie de Zeester. Er zijn mobiele toiletten aanwezig van april tot en met oktober. Bij vulstation De Punt (Gorishoeksedijk 33) kan gevuld worden met 0.50 cent munten.

Alternatieve MOO-locaties

Waarnemingen van deze locatie zijn zeer welkom. Als je wilt dat je MOO-duik statistisch belangrijker wordt, kan je ook kiezen voor een andere minder goed bezochte MOO-locatie. Bijvoorbeeld de oostelijke piertjes en het wrakje van Gorishoek.

Faunavoorspelling

Welke soorten kom je tegen op deze MOO-locatie? Wat is de waarschijnlijkheid om een bepaalde soort te zien? Wanneer is de kans het hoogst om een specifieke soort te zien? Raadpleeg de Faunavoorspelling en ontdek de antwoorden op je vragen. 

Filtertips: Zoek een soort door het veld 'Soort' in te vullen bij de filterinstellingen. Voer bijvoorbeeld 'zeepaard' in bij soort, en gebruik ‘contains’ (bevat) als filteroptie. Selecteer de huidige maand bij 'Maand' en pas opnieuw de filter ‘contains’ toe. Zo krijg je inzicht in de kans om een Kortsnuitzeepaardje te spotten in de huidige maand. Wil je meer details over een specifieke soort? Klik dan op de link naar de soorteninformatie.


Project: MOO
Gebied: Oosterschelde
Nabij: St. Maartensdijk
Locatienummer: 261
Adoptiestatus: Vacant
Faunavoorspelling
  • Collapse
  • Close

Contact

Stichting ANEMOON
Postbus 29
2120 AA Bennebroek

anemoon@cistron.nl

06-11442009

Back To Top