Search
Search

Anemoonlocaties

GoogleMaps
  • Collapse
  • Close
Locatie
  • Collapse
  • Close

Dreischor Frans Kokrif

 

Ligging

MOO-locatie Frans Kokrif ligt aan de zuidzijde van het Grevelingenmeer nabij Dreischor op Schouwen-Duiveland. Klik op het P icoon op de kaart voor de routebeschrijving. De duikplaats is vernoemd naar Frans Kok, de eerste duikondernemer in Zeeland. Klik op het Duiker icoon voor meer informatie over de instap.

Onderwaterlandschap 

In 2001 is bij Frans Kokrif een kunstmatig rif gebouwd met reefballs. Vanaf de steiger bezien liggen de reefballs direct ervoor tussen 8 en 12 meter diepte. Parralel aan de kant vind je tussen 3 en 8 meter oude dijkresten. Vanaf 10 meter tref je een zandbodem aan die langzaam overgaat in slib. Er zijn verschillende objecten te zien onderwater, bijvoorbeeld een plantenkas, badkuip en fiets. Vanaf de instap kan je in noordoostelijke richting zwemmen voor een gleuf in de bodem op 14 meter met veel onderwaterleven.

De houten pijlers van de steiger en ook de reefballs zijn prachtig begroeid. De basaltblokken van de oude dijk, de gaten in de reefballs, en de gleuf in de bodem bieden schuilplaats aan Europese zeekreeften, allerlei soorten krabben en Zeedonderpadden.

Duikcondities

Er is geen getij, duikers hoeven geen rekening te houden met eb en vloed. Het beste zicht is na aanhoudend kalm weer. Bij sterke aanlandige wind verminderd het zicht en neemt golfslag toe. Het zicht onderwater varieert tussen de 2 en 8 meter.

Duikervaring

Duiklocatie Het Gemaal is geschikt voor beginnende en gevorderde duikers, (macro)fotografen en nachtduiken. De steiger maakt het te water met commandosprong gemakkelijk. Het water verlaten kan aan weerzijden van de steiger met de trappen.

Gevaren 

Pas op voor fuiken onderwater. Bel bij nood 112. Het Duikmedisch Centrum van de Koninklijke Marine is te bereiken via (0889) 50 14 17, optie 1 voor spoedgevallen. 

Faciliteiten

De parkeerplaats is ruim. Er zijn mobiele toiletten aanwezig en een vulstation. Flesvullingen (200 en 300 bar) kunnen betaald worden met muntgeld of met de app Vuljeduikfles.

Alternatieve MOO-locaties

Deze MOO-locatie behoort tot de bekendste en best bezochte duiklocaties van Nederland. Het is ook een van de locaties waar Stichting ANEMOON het meeste MOO-waarnemingen van heeft ontvangen. Uiteraard zijn en blijven MOO-waarnemingen van deze locatie zeer welkom, maar als je wilt dat je MOO-duik statistisch nog belangrijker wordt, kies dan voor een minder goed bezochte MOO-locatie in de buurt van Dreischor, bijvoorbeeld Loswal of Ankerplaats.

Faunavoorspelling

Welke soorten kom je tegen op deze MOO-locatie? Wat is de waarschijnlijkheid om een bepaalde soort te zien? Wanneer is de kans het hoogst om een specifieke soort te zien? Raadpleeg de Faunavoorspelling en ontdek de antwoorden op je vragen. 

Filtertips: Zoek een soort door het veld 'Soort' in te vullen bij de filterinstellingen. Voer bijvoorbeeld 'zeepaard' in bij soort, en gebruik ‘contains’ (bevat) als filteroptie. Selecteer de huidige maand bij 'Maand' en pas opnieuw de filter ‘contains’ toe. Zo krijg je inzicht in de kans om een Kortsnuitzeepaardje te spotten in de huidige maand. Wil je meer details over een specifieke soort? Klik dan op de link naar de soorteninformatie.

 


Project: MOO
Gebied: Grevelingen
Nabij: Dreischor
Locatienummer: 258
Adoptiestatus: Vacant
Faunavoorspelling
  • Collapse
  • Close
SoortgroepSoortMaandTrefkans %Voldoende waarnemingenSoorteninformatie
Data pager
Data pager
First PagePrevious Page
Next PageLast Page
Page size:
PageSizeComboBox
select
 1937 items in 97 pages
SponzenBoorspons1100Ga naar de Boorspons soorteninformatie
SponzenBoorspons20Ga naar de Boorspons soorteninformatie
SponzenBoorspons40Ga naar de Boorspons soorteninformatie
SponzenBoorspons557Ga naar de Boorspons soorteninformatie
SponzenBoorspons843Ga naar de Boorspons soorteninformatie
SponzenBoorspons975Ga naar de Boorspons soorteninformatie
SponzenBoorspons10100Ga naar de Boorspons soorteninformatie
SponzenBoorspons1175Ga naar de Boorspons soorteninformatie
SponzenBoorspons12100Ga naar de Boorspons soorteninformatie
SponzenBroodspons (onbepaald)10 
SponzenBroodspons (onbepaald)20 
SponzenBroodspons (onbepaald)433 
SponzenBroodspons (onbepaald)50 
SponzenBroodspons (onbepaald)6100 
SponzenBroodspons (onbepaald)850 
SponzenBroodspons (onbepaald)90 
SponzenBroodspons (onbepaald)10100 
SponzenBroodspons (onbepaald)11100 
SponzenBroodspons (onbepaald)120 
SponzenGeaderde korstspons20 

Contact

Stichting ANEMOON
Postbus 29
2120 AA Bennebroek

anemoon@cistron.nl

06-11442009

Back To Top