Search
Search

Anemoonlocaties

GoogleMaps
  • Collapse
  • Close
Locatie
  • Collapse
  • Close

Preekhil

 

Ligging

MOO-locatie Preekhil ligt op Goerree-Overflakke en dus aan de noordzijde van het Grevelingenmeer. Klik op het P icoon op de kaart voor de routebeschrijving. Preekhilpolder is vernoemd naar een groot huis dat bij de Brouwersdam ligt. Het nadeel van deze plek is dat het vanaf de auto wel even een stukje lopen is (1000 m) tot aan de duikplek. Het voordeel is dat het er altijd lekker rustig is. Aan het einde van de Blomweg kan je parkeren. Loop tussen de hekjes door, over de dijk om bij het Grevelingenmeer te komen. Klik op het Duiker icoon voor meer informatie over de instap.

Onderwaterlandschap

Langs de dijk loopt de bodem snel af tot meer dan 20 meter, maar het mooiste gedeelte ligt niet dieper dan 10 meter.

Duikcondities

Het is niet onmogelijk, dat als het zicht, onderwater, aan de Zuidzijde van de Grevelingen slecht is, het hier, aan de Noordzijde, prima is. Soms, als er veel wind staat, is er zelfs een behoorlijke stroming waar te nemen. Het heldere water en deze stroming zorgen voor een uitbundige begroeiing.

Duikervaring

Preekhilpolder is geschikt voor beginnende en gevorderde duikers. Ook snorkelaars kunnen hier goed terecht.

Gevaren

Er is geen trap die duikers het water in begeleid. Pas op voor gladde stenen bij het te water gaan. Bel bij nood 112. Het Duikmedisch Centrum van de Koninklijke Marine is te bereiken via (0889) 50 14 17, optie 1 voor spoedgevallen.

Faciliteiten

Geen faciliteiten aanwezig. Het dichtstbijzijnde vulstation is bij Duikschool Sealand Diving in Port Zélande.

Alternatieve MOO-locaties

Goed alternatief voor druk bezochte duikplaatsen in Dreischor, Den Osse en Scharendijke. Door het doen van een MOO-duik bij Preekhil help je mee de waarnemersinspanning beter te verdelen en de representativiteit van de waarnemingen te vergroten.

Faunavoorspelling

Welke soorten kom je tegen op deze MOO-locatie? Wat is de waarschijnlijkheid om een bepaalde soort te zien? Wanneer is de kans het hoogst om een specifieke soort te zien? Raadpleeg de Faunavoorspelling en ontdek de antwoorden op je vragen. 

Filtertips: Zoek een soort door het veld 'Soort' in te vullen bij de filterinstellingen. Voer bijvoorbeeld 'zeepaard' in bij soort, en gebruik ‘contains’ (bevat) als filteroptie. Selecteer de huidige maand bij 'Maand' en pas opnieuw de filter ‘contains’ toe. Zo krijg je inzicht in de kans om een Kortsnuitzeepaardje te spotten in de huidige maand. Wil je meer details over een specifieke soort? Klik dan op de link naar de soorteninformatie.


Project: MOO
Gebied: Grevelingen
Nabij: Ouddorp
Locatienummer: 103
Adoptiestatus: Vacant

Contact

Stichting ANEMOON
Postbus 29
2120 AA Bennebroek

anemoon@cistron.nl

06-11442009

Back To Top